Umflarea picioarelor este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Umflarea picioarelor în sine nu reprezintă o boală, ci mai degrabă este un simptom a unei boli adiacente. Simpla inflamare a picioarelor nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă însoțită de alte simptome și dureri poate semnala o problemă gravă de sănătate.
Toate investigațiile de care ai nevoie, diagnosticarea și tratamentul lor se pot face la o clinica kinetoterapie care dispune de specialiști cu o vastă experiență în domeniu și de aparatură de ultimă generație.
Simptomele picioarelor umflate
Simptomele picioarelor și gleznelor umflate se stabilesc în funcție de cauzele care stau la baza afecțiunii. De regulă, umflarea cauzată de edeme, sarcini și medicamente este sub forma unei extinderi mari și pufoase a pielii care se răspândește rapid către glezne. În acest caz culoare pielii este adesea normală sau ușor palidă.
Dacă suferi de o anumită boală cronică și unele dintre medicamente sunt luate o perioadă mai lungă de timp, umflarea devine cronică, iar pielea devine rigidă și roșiatică.
Edemul – cea mai comună umflătură a picioarelor
Edemul este umflătura cauzată de excesul de lichid prins în țesuturile corpului. Edemul poate apărea și afecta orice parte a corpului, însă sunt mai predispuse mâinile, picioarele, gleznele și brațele. Edemul este cauzat fie de medicație, fie de o sarcină sau de boli subiacente, precum insuficiența cardiacă- cognitivă, boala de rinichi sau ciroza hepatica.
Semnele edemului:
- Umflarea țesutului direct sub piele, în special la picioare și brațe.
- Piele întinsă și strălucitoare.
- Creșterea dimensiunii abdominale.
Cele mai frecvente cauze ale edemului
- Sarcina
- Simptome premenstruale
- Consumul exagerat de sare
- Statul de loc foarte mult timp
- Medicamentele pentru tensiunea arterială
- Steroizi
- Medicamentele antiinflamatorii
- Estrogen
Așa cum spuneam și mai sus, edemul poate fi cauzat și de o problemă medicală, precum:
- Boli de rinichi sau leziuni
- Insuficiență cardiacă cognitivă
- Vene slabe
- Funcționarea incorectă a sistemului limfatic
Când trebuie să mergi la medic?
Este neapărat necesară vizita la un medic atunci când ai următoarele simptome, pe lângă picioarele umflate:
- Dureri în piept
- Tuse cu sânge
- Leșin
- Amețeli
- Respirație dificilă
De asemenea, este important să mergi la medic și în cazul în care picioarele tale s-au umflat brusc și fără niciun motiv, s-a întâmplat în urma unui accident sau umflătura a apărut la un picior fiind dureroasă și însoțită de piele rece și palidă.
Chiar dacă uneori nu par probleme urgente, umflarea picioarelor poate fi un semn al unei alte boli sau un efect secundar al unui medicament.
Masajul – cel mai bun tratament pentru picioarele umflate
Masajul este cel mai bun remediu pentru picioarele umflate. Prin tehnica lui, acesta creează presiune asupra zonei afectate, ajută la relaxarea musculaturii și la îmbunătățirea circulației. Mai mult decât atât, prin masaj se stimulează scurgerea lichidelor în exces din organism, reducându-se astfel inflamarea.
Masajul manual de drenaj limfatic este foarte util pentru reducerea edemelor pentru că stimulează circulația sângelui și funcția sistemului limfatic.
Te așteptăm la clinica noastră pentru a beneficia de cele mai bune tratamente și rezultate! Specialiștii noștrii te vor ajuta să dai uitării problemele cu care te confrunti!
Comments (2)
Bună!a-mi cer scuze de aici nu pot întelege mare lucru, dar vreau sa primesc și eu un răspuns va rog:am operație de varice la ambele picioare de 2 ani, ele șanț ok, dar acuma de puțin timp ele se umfla, ce trebuie sa fac?
Buna ziua! In articol sunt informatii generale, in cazul dumneavoastra recomandam sa consultati medicul specialist, iar intre timp, puteti incerca urmatoarele: tineti picioarele ridicate deasupra nivelului inimii, de exemplu seara le puteti sprijini pe o perna mai mare, consumati suficienta apa pe parcursul zilei si reduceti consumul de sare.