fbpx

Chiropractică

Ce este Chiropractica?

Chiropractica este o terapie care funcționează prin corectarea problemelor articulațiilor, în special ale coloanei vertebrale, bazându-se pe relația dintre impulsurile nervoase, oase și mușchi. Astfel, orice deplasare osoasă care blochează capacitatea conductoare a nervilor va provoca un dezechilibru care se manifestă ca o durere.
Chiropracticienii își folosesc mâinile și forța fizică pentru realizarea anumitor mișcări asupra diferitelor părți ale corpului uman. Tehnica implică trageri, rotiri și împingeri de intensitate medie sau mare, care au scopul de a elibera tensiunea de la nivel osos sau muscular.

Afecțiuni care pot fi tratate prin chiropractică.
🔷 Lumbago, o afecțiune manifestată printr-o durere violentă localizată la mușchii din regiunea lombară.
🔷 Hernia de disc, sciatica, care este o patologie răspândită cu compresie pe nervul sciatic, care cauzează dureri la nivel lombar și chiar iradieri pe membrul inferior, o nevralgie manifestată prin dureri vii pe traiectul nervului sciatic.
🔷 Deformări ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza, lordoza, cifoza.
🔷 Funcții defectuoase ale pelvisului și a șoldului.
🔷 Dureri ale articulațiilor membrelor, umerilor, ale coatelor, genunchilor, lipsa gradelor de mobilitate la nivelul articulațiilor și chiar dureri de cap, cefalee și migrene.

Contraindicațiile chiropracticii.
Chiar dacă nu este o metodă de tratament invazivă, chiropractica este contraindicată în câteva situații, cum ar fi: afecțiuni oncologice, în special cancerul osos, în cazul fracturilor, a osteoporozei, tulburări neurologice, infecțiile de orice natură, cauda equina în cazul sindromului de cal și a sindromului Down.

Adresa

Str. Promoraca nr 3A, etaj 1, sector 1, Bucuresti