Evaluarea aparatului locomotor

Serviciu Description

Daca urmeaza sa ai prima vizita intr-o clinica kinetoterapie, atunci trebuie sa stii ca aceasta va consta intr-o evaluare musculara cunoscuta si sub numele de evaluarea aparatului locomotor. In cadrul acestei vizite, specialistii nostri vor testa amplitutidinile de miscare, vor analiza pozitiile incorecte si tiparalele, dar mai ales, vor lua in calcul afectiunile de care suferiti. O evaluarea musculara, ne va ajuta la elaborarea un plan de tratament corect si eficient, astfel incat recuperea sa dea rezultate. 

Evaluarea aparatului locomotor este primul pas spre imbunatatirea mobilitatii articulare si a functiei musculare. Mai mult decat atat, in cadrul unei evaluari, vom stabili tratamente care pot include atat exercitii fizice, terapie manuala si alte proceduri de fizioterapie. 

Cum are loc evaluarea aparatului locomotor?

Evaluarea aparatului locomotor este un proces ce are la baza o serie de masuratori specifice pentru a determina anumite valori. Aceste masuratori au la baza evaluarea bilantului muscular si articulor si o serie de teste functionale specificice membrelor superioare, cat si inferioare, evaluarea stabilitatii si echilibrului si modul in care pacientul se coordoneaza.

Specialistii din clinica fizioterapie, Kinetic Perfomance, au ca scop principal determinarea principalelor probleme cu care tu te confrunti astfel incat sa alegem impreuna urmatoarele interventii terapeutice. Printr-o evaluare articulara, strangem date despre cum functioneaza atat musculatura, cat si restul corpului si chiar putem identifica principalele probleme.

La sfarsit, evaluarea aparatului locomotor ne va oferi informatii subiective, obiective si un diagnostic astfel incat sa putem stabili care sunt urmatorii pasi in cadrul tratamentului de recuperare. In momentul in care pacientul a finalizat tratamentul, acesta va beneficia de evaluarea aparatului locomotor pentru a inregistra rezultatele obtinute si pentru a depista alte probleme.


Ce contine evalurea aparatului locomotor?

Evaluarea aparatului locomotor este esentiala atunci cand un pacient doreste o recuperare medicala sau sportiva, deoarece aceasta este formata din:

  • testarea musculaturii
  • testarea articulatiilor
  • stabilirea unor obiective terapeutice (relaxare sau diminuarea durerii, corectarea posturii, cresterea fortei sau rezistentei musculare, imbunatatirea echilibrului si a modului in care ne coordonam, etc)
  • formarea unui tratament adecvat, in functie de afectiunile pe care pacientul le are (masaj, kinetoterapie, fizioterapie etc)

Dupa o evaluare musculara si o evaluare articulara, se poate incepe prima sedinta de tratament. Mai mult decat atat, tot in cadrul primei vizite la clinica fizioterapie, se va stabili si numarul de sedinte pe care trebuie sa le efectuezi astfel incat rezultatul sa fie cel dorit. 

Specialistii Kinetic Performance au o vasta experienta in tratamente kinetoterapeutice, cat si fizioterapeutice, astfel incat sa-ti ofere servicii de calitate si o recuperare eficienta si rapida. Mai mult decat atat, clinica kinetoterapie, Kinetic Perfomance, iti ofera o gama larga de echipament de ultima generatie, astfel incat tu sa te bucuri de o experienta completa si de un tratament care sa dea rezultate. 

Te asiguram ca alegerea ta va fi cea mai buna si specialistii nostri iti vor sta mereu la dispozitie pe perioada tratamentului. Cu atat mai mult, nu vei fi nevoit sa apelezi la mai mult clinici, deoarece iti oferim in cadrul Kinetic Performance, o experienta placuta si servicii complexe si complete astfel incat orice problema sa devina doar o amintire neplacuta.